Vi erbjuder vuxenutbildningar

Vi tillhandahåller vuxenutbildning för dig som vill vidareutbilda dig, byta inriktning i livet eller kanske bara vill ha en bra grund att stå på.  Tillsammans med Astar och Skellefteå Kommun erbjuder vi utbildningar i CNC och Svets.

Som CNC-operatör är du med i hjärtat av produktionen. Du kvalitetssäkrar produktionsflödet från början tills produkten är färdig. I det ingår allt från att programmera maskiner utifrån ritningar till att planera, övervaka och kontrollera maskinernas arbete. Därför får du lära dig all nödvändig kunskap som att använda rätt utrustning för ändamålet, hur du använder CAD/CAM samt hur du bearbetar material med moderna processer inom industrin.

I de mer praktiska momenten får du styra CNC-maskiner, som används av branschen idag, samtidigt som vårt nära samarbete med näringslivet ger dig chans att skapa rätt kontakter inför framtida jobb. Efter avslutad utbildning har du både de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att bli certifierad CNC-operatör.

Nästa start 13 april 2020

För mer information om innehållet och hur du ansöker: www.skelleftea.se/utbildning-cncoperator

Det behövs svetsare idag och efter din utbildning har du stora möjligheter att hitta jobb inom verkstadsindustrin. Under utbildningen lär du dig till exempel olika svetsmetoder som MIG/MAG, TIG och MMA, ritningsläsning, verkstadsteknik och hur stål påverkas vid bearbetning.

Undervisningen sker i nya, fräscha lokaler och med avancerad verkstadsutrustning som ger dig en god arbetsmiljö. Du lär dig också yrket på riktigt när du har praktik – APL – och de kontakter du knyter då kan ge dig jobb när du är klar.

Det här yrket passar dig som är noggrann, tycker om problemlösning och är praktiskt och tekniskt lagd. För dig som vill går det även att avlägga svetsarprövning redan under utbildningen.

Nästa start 27 april 2020

För mer information om innehållet och hur du ansöker: www.skelleftea.se/utbildning-svetsare